OPEN Praha

14. 1. 2023

Lukášovi se v Praze dařilo

Skvělý výsledek mladého chodovského šachisty jsme mohli zaznamenat na mezinárodním pražském Openu, který v pátek skončil v Praze. Lukáš byl mezi 170 hráči nasazený jako 106, což mu ale od počátku nebránilo hrát na předních šachovnicích, protože vstup do turnaje se mu povedl fantasticky, když dokázal naplno bodovat hned tři kola po sobě. Poté sice musel zkousnout dvě porážky, aby následně po dvou výhrách a dvou remízách zakončil turnaj se ziskem výborných 6 bodů, které mu zajistili celkové 18. místo! Mezi hráči do 12 let obsadil stříbrnou příčku. Za zmínku určitě stojí fakt, že Lukášovo výkon byl roven hodnotě 1734 ELO bodů, což mu do ratingu přineslo slušných 186 bodů. Není divu, všichni jeho soupeři (z toho čtyři cizinci) byli papírově silnější, neboť měli ELO od 1450 do 1706! Pro úplnost dodávám, že Lukáš do turnaje vstupoval s osobním koeficientem 1288.

Dlouhodobá spolupráce se Zuzkou Hagarovou, která i na tomto turnaji Lukáše dálkově připravovala, přináší své ovoce. Šikovný šachista dokáže odehrát koncentrovaně dlouhé partie a co těší nejvíce, soustředěný výkon mu vydrží až do konce turnaje, s čímž se dříve potýkal.

Lukáš bude náš oddíl a Karlovarský kraj již za pár dní reprezentovat na Zimní olympiádě dětí a mládeže v Královehradeckém kraji. Trenérem našeho týmu bude stejně jako při domácí olympiádě právě Zuzana Hagarová. Olympiáda se bude hrát rapidovým tempem, které je výrazně rychlejší, ale my věříme, že se Luky dokáže rychle přeorientovat a pro naší výpravu vybojovat pár bodíků. Držíme pěsti.

 

 

šachy Chodov