Oddílový přebor "Přípravky"

9. 2. 2024

Přebor ovládla jediná dívka ve startovním poli

V rámci dvouhodinových tréninků přípravky jsme v období září až leden stihli odehrát oddílový přebor, v němž se každý potkal s každým hned dvakrát, takže došlo i na spravedlivé střídání barev. Každá partie v rapidovém tempu byla pochopitelně se zápisem, aby si hráči doma mohli udělat malou analýzu :-). 

Turnajem prošla jako nůž máslem Eliška, která pouze jednou zaváhala a se ziskem 11 bodů celý turnaj ovládla. Druhé místo bral Pavel, třetí pak Kubík.

Celkové pořadí: 1. Eliška ... 11 bodů, 2. Pavel ... 9 bodů, 3. Kubík ... 8 bodů, 4. Honza ... 7 bodů, 5. Dan ... 5 bodů, 6. Fanda ... 1,5 bodu, 8. Kuba ... 0,5 bodu. 

Ve druhé půlce tréninkového cyklu nás čekají vyzývací duely, v nichž níže postavený hráč vyzývá výše postaveného hráče a snaží se tím získat jeho body. Vedle samotných šachových duelů bude nutné také vhodně taktizovat, nepřeceňovat síly, někdy zariskovat a hlavně se moci na soupeře připravit. Hned první únorový trénink ukázal, že to bude neskutečná mela, když zatím suverénní Elišku dokázal z trůnu sesadit Pavel. Cíl je však daleko a o tuhé souboje tu nebude určitě nouze :-).

  

šachy chodov