MČR mládeže

23. 3. 2024

Lukáš hájil barvy Chodova na MČR 

Lukáš Zrůst sice vstupoval do turnaje jako nasazená jednička, stejně jako mnoho jeho předchůdců se ale přesvědčil, že hrát vážné partie proti dospělým soupeřům a proti svým vrstevníkům je často velký rozdíl. Konečné 13. místo se ziskem 4,5 bodu se tak může zdát jako neúspěch. Určitě z pohledu výsledku se nejedná o povedený turnaj, ale…. Právě hodnocení bývá často ošemetné, protože stačilo v poslední partii vyhrát a Lukáš skončil pátý, což by vypadalo o hodně lépe, ale na hodnocení herního projevu by to přitom nemělo větší vliv. 

Lukáš si z republiky odvezl mnoho cenných zkušeností, které může se Zuzkou přetavit v tréninku v další šachový růst. Několik partií měl vyhraných, ale absence 30 minutového příspěvku, který v jiných turnajích má k dispozici ho zde trápil více, než asi předpokládal a partie tak skončily remízou. Určitě musí zapracovat na zahájení a formě přípravy, aby neztrácel v úvodu partií cenný čas. 

Přejeme stále velkou touhu po hraní, protože to je ten nejlepší způsob, jak se šachy bavit a přitom se přirozeně zlepšovat. Důležitá je cesta, dílčí cíl je jen krátká zastávka na ní J.

 

šachy Chodov