CHŠF 2024

23. 4. 2024

Chodovský šachový festival zná své vítěze (reportáž)

Kategorii U10 ovládl domácí Jakub Surý 

VIII. ročník Chodovského šachového festivalu proběhl již tradičně v prostorách Kulturního a společenského sálu v Chodově za účasti 66 hráčů našeho kraje. Kromě tří mládežnických mistrovských kategoriích U10, U12 a U14 se hrál rovněž doprovodný OPEN. V předsálí v prostorách Bravíčka souběžně probíhá  doprovodný program pro děti. Ty se mohli zúčastnit turnaje v logické hře, nechat se zkrášlit do různé podoby, kterou jen fantazii přiipouští anebo sledovat animované pohádky. Prim hrál pochopitelně Pat a Mat :-). 

V kategorii U10 ovládl suverénně domácí hráč Jakub Surý. Kubík během turnaje ani jednou nezaváhal a jako jediný hráč festivalu dokázala získat plný počet bodů. Druhé místo vybojoval Filip Pokorný z ŠK Karlovy Vary před nováčkem a milým překvapením turnaje Jakubem Mohlem z KŠ Tietz.

foto bude doplněno  

V kategorii U12 o vítězi rozhodlo až podlesní kolo a nečekané prohra George. Titul KP tak vybojoval Jonáš Kubát z ŠK Valdštejn Cheb před Georgem Ugrenovichem a Oliverem Janme Dixonem (oba ŠK K. Vary).

foto bude doplněno  

Rovněž v kategorii U14 nebyla v posledním kole nouze o překvapení, vítězství přesto nakonec udržel Vojtěch Červinka před oddílovými parťáky Jaroslavem Ugrenovichem a Davidem Anokhinem (všichni ŠK K. Vary.

foto bude doplněno  

Nejúspěšnějšími děvčaty v jednotlivých kategoriích se staly Zuzanka Zajacová (ŠK Valdštejn Cheb), Mirka Umanents (DDM H. Slavkov) a Valeria Aguerieva (ŠK K. Vary). 

foto bude doplněno  

Doprovodný turnaj ovládl favorit Jiří Soukup z KŠ TIetz, který tím obhájil své loňské vítězství. Druhé místo bral Dominik Novotný ze stejného oddílu, který se stal zároveň nejúspěšnějším juniorem. Třetí pozici vybojoval Miroslav Wimmer z ŠK K. Vary, který se pro změnu stal i nejúspěšnějším seniorem :-).  

foto bude doplněno

Doprovodný turnaj v logické hře vyhrál George Ugrenovich před Orgilem Jargalsaikhanem (ŠK K. Vary) a Pavlem Jirků (ŠK Spartak Chodov).

foto bude doplněno

Ceny vítězům předal předseda KŠS KVK Martin Hajšman a místopředseda pořádajícího oddílu Přemysl Stuška. Velké poděkování patří týmu pořadatelů - Ladislavu Hajšmanovi - hlavní rozhodčí, Přemyslu Stuškovi - rozhodčí, Martinu Hajšmanovi - online přenos a Janu Kurčíkovi - technická podpora a pochopitelně také partnerům festivalu: městu Chodov, Karlovarskému kraji, KASSu a společnosti Thún.

Tož přátelé, za rok opět na viděnou :-), Marcel Vlasák

 

šachy Chodov
Dokumenty